Fortbildningskurs i berättande

På grund av det rådande läget blir vi tvungna att flytta fram kursen än en gång. Vi återkommer med nytt datum så fort läget ser annorlunda ut!

4.1.2022

Välkomna på en fortbildningskurs i berättande på Wasa Teater 14-16.1. Hur man genom berättande med saga som vägvisare kan hitta både styrka och kraft, utvecklas och få nya insikter. 

Det muntliga berättandet är en uråldrig tradition som fortfarande fascinerar och bär. 

Kom med på en helgkurs där María Serrano, professionell berättare, leder oss i hur det muntliga berättandet kan användas på ett läkande sätt. Kursen fokuserar på berättelser som källa till styrka och återväxt. Under helgen arbetar vi med gamla sagor och egna improviserade berättelser på ett lekfullt och aktivt sätt, för att känna hur något nytt spirar fram. Vi lyssnar på oss själva och varandra, men din berättelse är din egen och du delar bara det du vill. Kom som du är och njut av det talade ordet, möt dig själv med sagan som vägvisare. Kursen riktar sig till personer som redan bekantat sig med berättarkonsten.

Berättande är något man kan använda i arbetslivet på många olika sätt, och genom att hitta sitt sätt att berätta kan man utvecklas i sin yrkesroll men samtidigt också sig själv. Berättelser kan användas i allt från undervisning till marknadsföring och föreläsningar. Oavsett om man jobbar med barn, ungdomar eller vuxna. 

Helgkursen hålls i Magasinet på Wasa Teaters innergård. I priset ingår deltagaravgift för kursen och samt kaffe och tilltugg under kurshelgen. Deltagarna ansvarar själva för logi och mat. 

Kursledare María Serrano har studerat storytelling huvudsakligen i Sydafrika, med framstående berättare som Sue Hollingsworth, Ashely Ramsden, Roi Gal-Or, Nancy Mellon m.fl. Hon är grundande medlem i ALBA SuomiFinland och aktiv medlem i Tellers Without Borders. Hon ordnar berättarevenemang nationellt och internationellt och uppträder och drar kurser på svenska, engelska och spanska. För närvarande arbetar hon med Spira.Liv ett projekt för självbiografiskt berättande i Svenskfinland.

Begränsat antal platser. Passa på att boka din plats!
Normalpris: 100€
Pris för GLÖDs medlemmar: 70€
(Det går bra att bli medlem i föreningen GLÖD i samband med anmälan till kursen. Medlemsavgiften är 20€/år och tillkommer på samma faktura som kursavgiften (blir då 90€). Genom att vara medlem i föreningen GLÖD understöder du muntlig berättarkonst i Österbotten och får inbjudningar och rabatter till GLÖDs verksamhet. Läs mera om GLÖD här). Kursen kan också fås som fortbildning, diskutera med din arbetsgivare. 

ANMÄL ER HÄR.

Kursen arrangeras i ett samarbete mellan GLÖD – Österbottens berättarcentrum och Wasa Teater, med stöd av SFV och Svenska Kulturfonden.

Publicerad av GLÖD - Österbottens berättarcentrum

GLÖD - Österbottens berättarcentrum arbetar för muntligt berättande glokalt - med Österbotten som utgångspunkt, med norden som samarbetspart, med hela världen i sikte. Verksamhetsområden är muntligt berättande som konstform, pedagogisk metod, verktyg för socialt engagemang och verktyg för att förmedla kulturhistoria och livsberättelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: