Interaktiva natursagor

GLÖDs styrelsemedlemmar med passion för sagor, Annika Wiklund-Engblom och Malin Olkkola, har initierat ett samarbete mellan Folkhälsans Naturkraft projekt och Svenska Yles sagopodd BUU-sagan. Tillsammans har de utvecklat och skrivit fyra interaktiva natursagor om den äventyrliga Wilda Wide och hennes kompanjon fågeln Alve. Här kan du se en presentation om utvecklingsarbetet. Sagorna är knutna till årstiderna och bjuder in åhörarna till naturupplevelser och roliga och stärkande aktiviteter genom de mysterier som sagorna berättar om. Den fjärde säsongbaserade sagan lanserades i januari 2022 och handlar om Vinterkungens slott. Via Naturkrafts webbsida hittas Vinterkungens brev som ger ledtrådar i mysteriet och tips om massor av vinterskoj aktiviteter. Här är länkar till alla fyra sagornas ljudfiler och flyers att printa ut om man vill sätta upp en sagostig i naturen:

Professor Wilda Wide och mysteriet med våren som försvann (Sagostig-flyers)
Professor Wilda Wide och legenden om drakelden(Sagostig-flyers)
Professor Wilda Wide och mysteriet med de färglösa löven(Sagostig-flyers)
Professor Wilda Wide och Vinterkungens slott (Infoflyer &Vinterkungens brev)

Publicerad av GLÖD - Österbottens berättarcentrum

GLÖD - Österbottens berättarcentrum arbetar för muntligt berättande glokalt - med Österbotten som utgångspunkt, med norden som samarbetspart, med hela världen i sikte. Verksamhetsområden är muntligt berättande som konstform, pedagogisk metod, verktyg för socialt engagemang och verktyg för att förmedla kulturhistoria och livsberättelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: