GLÖD träffar Månskensbonden och Axel Åhman

På GLÖDs instagram, live 21.12 klockan 19:00. Klicka här för att komma till vårt konto.

Berättelser är något alla har inom sig och för vissa blir det ett sätt att utrycka sig, till och med en del av deras yrke. I en Instagram LIVE träffar GLÖD musikern Månskensbonden, Markus Bergfors, som genom sin musik utforskar sin identitet och skrivit om som han själv uttrycker det ”både förträngda och ständigt närvarande minnen, smärtsamma som behagliga”. Hans låtar på den österbottniska landsbygdssvenska har blivit en stor succé och han har samarbetat med bland annat Iiris Viljanen i en låt om inbördeskriget. Den andra gästen är Axel Åhman, författare och en del av humorgruppen KAJ. Genom KAJ har det skämtat sig in i mångas hjärtan med sina fyndiga låtar på dialekt, och gjort två hyllade musikaler för Wasa Teater. 2020 debuterade han som författare med novellsamlingen Klein där han i sina texter skriver om hur det gäller att bete sig rätt var man än befinner sig, om det så är i simhallens bastu, på bensinstationen eller i skidspåret. Det värsta tänkbara är att vara klein, ett ord som för alltid placerar en hos de svaga, klena och opålitliga.

I samtalet kommer vi prata om berättande ur ett kreativt perspektiv, hur man använder sig av det i sin yrkesroll och vilka berättelser som de känt behov att föra vidare. Ett öppet och avslappnat samtal om den österbottniska identiteten och hur de ser på berättande. Vi sänder live via instagram och under samtalets gång kan man ställa frågor i kommentarsfältet. Hoppas ni vill komma med och lyssna!

Publicerad av GLÖD - Österbottens berättarcentrum

GLÖD - Österbottens berättarcentrum arbetar för muntligt berättande glokalt - med Österbotten som utgångspunkt, med norden som samarbetspart, med hela världen i sikte. Verksamhetsområden är muntligt berättande som konstform, pedagogisk metod, verktyg för socialt engagemang och verktyg för att förmedla kulturhistoria och livsberättelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: