Styrelsemedlemmar

Vi är GLÖDs styrelse med proffsiga specialister som täcker många olika områden och erfarenheter inom berättande och kultur. Vi älskar våra jobb och arbetar därför passionerat. Vi ser fram emot att samarbeta även med dig.

Ann-Luise Bertell

Ordförande

Jag är utbildad skådespelare, men har jobbat också som regissör och dramaturg. Just nu är jag teaterchef på Wasa Teater. Och så är jag författare. Jag älskar berättelser, och har hållit på med att berätta hela mitt liv. Därför GLÖD!

EXPERTISOMRÅDEN
Berättande, kreativitet, kommunikation

Lina Teir

Kreativ ledare

Jag är berättare, musiker, regissör och pedagog. Jag är bosatt i Oslo, Norge och är förstelektor vid Universitetet i Söröst-Norge, där jag undervisar i drama, berättande och musik. Jag forskar också i estetiska läroprocesser och är en av konstnärerna som utvecklar musikalisk, publikinvolverande berättarkonst inom Glöds projekt ”Vilda, visa, vilsna”. Som artist sjunger jag och berättar på finlandssvenska och på sydösterbottniska dialekter. Jag är också multiinstrumentalist och samarbetar med både berättare och andra musiker. 

EXPERTISOMRÅDEN
Livsberättande, musikaliskt berättande, berättande i en pedagogisk kontext

Jenna Matintupa

Producent och sekreterare

Jag är utbildad kulturproducent och jobbar som GLÖDs producent. Utöver det har jag ett stort intresse för litteratur och frilansar som moderator för litteratursamtal, skribent och digital kreatör. Jag har lång erfarenhet av evenemangsbranschen samt digital kommunikation och marknadsföring.

EXPERTISOMRÅDEN
Litteratur, evenemang, kommunikation

Malin Olkkola

Vice ordförande

Jag är utbildad scenkonstpedagog på Yrkeshögskolan Novia. Förutom det har jag även jobbat både som skådespelare och regissör. För närvarande jobbar jag som redaktör och programledare på Yle och barnprogrammet BUU-klubben. Arbetsbilden involverar allt från manusskrivandet som bas, till programledarskapet framför kameran. Jag arbetar för närvarande med produktioner som podden ”BUU-sagan”, underhållningsprogrammet ”Superhjälparna” och audiodramat ”Gänget på Höboda Hill”, som jag skrivit och även regisserar.

EXPERTISOMRÅDEN
Berättande för barn och unga, regi, scenkonst

Jenny Holm

Kassör

Jag är utbildad scenkonstpedagog vid Yrkeshögskolan Novia och arbetar som kulturproducent.  Just nu arbetar jag som produktionsplanerare på Wasa Teater. Jag är aktiv föreningsmänniska och har varit med och grundat flera föreningar, förutom GLÖD även Dialog – ett dramapedagogiskt resurscenter och Rock Donna. Intresset för muntligt berättande har väckts hos mig de senaste åren och det är i huvudsak livsberättande socialt berättande för att stärka gemenskap och tillhörighet som intresserar mig.  

EXPERTISOMRÅDEN
Dramapedagogik, kreativt skapande,  föreningsverksamhet

Annika Wiklund-Engblom

Styrelsemedlem

Jag är stolt projektledare, ivrig forskare och föreläsare, empatisk företagskonsult, något förvånad sagoförfattare och en livslång lärande och utvecklare av verktyg för hälsa; t.ex. med yoga,  mindfulness, qigong, dans för hälsa, musik för de omusikaliska, naturterapi, emotionell konst och att skriva och berätta. För mig sker berättandet gärna via kropp och sinnen, vilket jag utvecklat i Yoginidans. Berättandet finns i generna och med åren blir det en tydligare röd tråd i allt jag gör, speciellt efter att jag gick med i GLÖD.

EXPERTISOMRÅDEN
Tillämpad forskning, kodning, digital kommunikation


Vill du samarbeta med oss?


%d bloggare gillar detta: