GLÖD deltar i Nordic Baltic Storytelling meeting i Skellefteå

I april 2020 tilldelades Nordiskt berättarcentrum i Sverige ett start-up bidrag på drygt 200 000 sek från Nordisk kulturkontakt för att etablera ett nordiskt / baltiskt berättarnätverk. GLÖD ingår i detta nätverk och 11-12 november 2020 träffas representanter från samtliga nordiska och baltiska länder i Skällefteå, Sverige för ett inledande möte.

Under dessa dagar kommer det bland annat att behandlas hur samarbetet ska se ut framöver – vilka behoven och möjligheterna är, samarbeten kring de nordiska berättarfestivalerna och hur vi tillsammans kan arbeta för muntligt berättande inom ländernas högskoleutbildningar.

Läs mera om om det nordiska / baltiska samarbetet här

Publicerad av GLÖD - Österbottens berättarcentrum

GLÖD - Österbottens berättarcentrum arbetar för muntligt berättande glokalt - med Österbotten som utgångspunkt, med norden som samarbetspart, med hela världen i sikte. Verksamhetsområden är muntligt berättande som konstform, pedagogisk metod, verktyg för socialt engagemang och verktyg för att förmedla kulturhistoria och livsberättelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: