Kurs: Livsberättande i en pedagogisk kontext

Arbetar du med människor? Då är det här en kurs för dig!

Kursen “Livsberättande – i en pedagogisk kontext” riktar sig till studerande och yrkesverksamma pedagoger och ledare som vill arbeta med livsberättande i sina grupper. Kursen passar dig som jobbar med barn, unga, vuxna och åldringar – alla kan och ska få berätta. 

Katinka utgår från frågeställningarna “varför är arbetet med livsberättande så viktigt och vad kan det göra med relationer människor emellan?” och “hur kan vi ge människor möjlighet att berätta sin egen historia om sig själv, själv?”. Deltagarna får konkreta verktyg för att arbete med livsberättande tillsammans med sin grupp, hur man dramaturgiskt bygger och förmedlar en muntlig berättelse. I kursen varvas praktiska övningar med teori och samtal och deltagarna får konkreta verktyg för att arbeta med livsberättande. Kunskapen du får på kursen kan du ta med dig in i ditt pedagogiska arbete.

Katinka Brodin bor i Norge och har arbetat med barn och unga under hela sin yrkeskarriär och har hela tiden utmanat och utmanats av just denna målgrupp. Hon började på teater, som skådespelare och regissör. Efter att ha etablerat flera teatergrupper, och efter att ha turnerat i stora delar av Norge, blev hon mer intresserad av berättande. Till en början den traditionella klassiska muntliga berättelsen, men så småningom blev hon mer angelägen om elevernas egna berättelser. Och under de senaste 10 åren har huvudfokus i hennes arbete varit just där. Varför är det så viktigt att få berätta om sig själv? Och på vilket sätt binder berättelser oss samman? Katinka undervisar i drama och teater vid universitetet i sydöstra Norge, hon har turnerat med livsberättelseprojekt i norska skolor i många år och undervisar även i värdemedveten kommunikation vid universitetet i Oslo.

Datum: 15-16 april 2023
Plats: Konstverkstaden Malakta i Malax
Deltagaravgift: 110€ normalpris/
80€ studerande/GLÖD medlem (i priset ingår lunch + kaffe och tilltugg under båda kursdagarna)
Övernattning vid Malakta för den som önskar: 35€/natt
Sista anmälningsdag: 31.3.2023
Anmäl dig genom att fylla i anmälningsformuläret här.

Vid frågor kontakta: Jenny Holm, producent GLÖD – Österbottens berättarcentrum, berattarglod@gmail.com

Kursen arrangeras av GLÖD – Österbottens berättarcentrum i samarbete med SFV.
Med stöd av Svenska Kulturfonden, Svensk Österbottniska Samfundet, Arbetets vänners kulturfond och Nygréns stiftelse.

Publicerad av GLÖD - Österbottens berättarcentrum

GLÖD - Österbottens berättarcentrum arbetar för muntligt berättande glokalt - med Österbotten som utgångspunkt, med norden som samarbetspart, med hela världen i sikte. Verksamhetsområden är muntligt berättande som konstform, pedagogisk metod, verktyg för socialt engagemang och verktyg för att förmedla kulturhistoria och livsberättelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: