Glöds nordiska berättardagar

Glöd – Österbottens Berättarcentrum arrangerar i samarbete med Wasa Teater och KulturÖsterbotten Glöds nordiska berättardagar. Vi firar berättandet genom  att under två dagar lyssna och lära. Vi är omgivna av berättelser. Vi roas, rörs och lockas. Berättelser visar på det mänskliga i oss alla, det som förenar oss. Berättardagarna är öppna för alla och fungerar perfekt som fortbildning för alla som jobbar med att kommunicera.

Glöds nordiska berättardagar arrangeras på Wasa Teater onsdag 22.3 och torsdag 23.3.2023. I seminarieprogrammet ingår workshopar och föreläsningar med nordiska dragare. Allt seminarieprogram arrangeras utan deltagaravgift, men antalet platser är begränsat. Därför rekommenderas anmälan så snart som möjligt. Anmälan stängs när platserna är slut.

Båda dagarna avslutas med berättarföreställningar på Wasa Teaters två mindre scener, Vasallen och Magasinet. På onsdag spelar Erik Kiviniemi och Håkan Omars föreställningen Bladis Pojkan och Erik Sjöholm framför berättarföreställningen GLENN.
På torsdag kväll visas Det börjar i dig med Frida Selander (SE) och The Whistler of Dreams med Rapahel Rodan (POR) och Erik Sjöholm.

Biljetterna till föreställningarna kostar 20 €, men du kan köpa ett föreställningspass för 48 € och se alla fyra föreställningar.

Anmälan till seminariet och köp av biljetter till föreställningarna görs via Wasa Teaters hemsida, www.wasateater.fi

Programmet i sin helhet:

Onsdag 22.3.2023

14:30-15:00 Invigning och info
15:00-17:00 Föreläsning och diskussion: Traditionellt berättande. Projekt Kurant, KulturÖsterbotten. Deltagare: Lina Midgård från Sagomuseet i Ljungby(SE), författaren och regissören Annika Åman, singer/songwritern Désirée Saarela & projektledare Johanna Björkholm.
15:00-17:00 Workshop med Ellen Strömberg: Ordkonst och kreativt skapande
18:00-19:00 Föreställning: Bladis Pojkan med Erik Kiviniemi och Håkan Omars
19:30 Föreställning: GLENN – The things we don´t speak about (ENG) med Erik Sjöholm

Torsdag 23.3.2023

10:00-12:00 Föreläsning med Robert Herrala: Berättartradition i Västerbotten och hur teatern har utvecklat sitt kunnande och sin profil som nordisktberättarcentrum.
10:00-12:00 Föreläsning med Wasa Teaters pedagog Sarah Bergkulla: Berättande för barn
13:00-15:00 Workshop med Lillemor Skogheden: Livsberättelser
18:00-19:30 Föreställning: Det börjar i dig med Frida Selander
20:00-21:00 Föreställning: The Whistler of Dreams (ENG) med Erik Raphael Rodan och Erik Sjöholm
21:00- Mingel, samtal och trevlig samvaro

Publicerad av GLÖD - Österbottens berättarcentrum

GLÖD - Österbottens berättarcentrum arbetar för muntligt berättande glokalt - med Österbotten som utgångspunkt, med norden som samarbetspart, med hela världen i sikte. Verksamhetsområden är muntligt berättande som konstform, pedagogisk metod, verktyg för socialt engagemang och verktyg för att förmedla kulturhistoria och livsberättelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: