Mellan myror och stjärnor

Mellan myror och stjärnor blir inte av i november utan flyttas fram till 2022. Vi återkommer med nytt datum!

Mellan myror och stjärnor
En helgkurs om berättelser som bär – med sagan som vägvisare tillsammans med María Serrano

Det muntliga berättandet är en uråldrig tradition som fortfarande fascinerar och bär. Genom att berätta kan vi hitta styrka och kraft, vi kan utvecklas och få nya insikter.
Kom med på en helgkurs där María Serrano, professionell berättare, leder oss i hur det muntliga berättandet kan användas på ett läkande sätt. Vi börjar med att tillsammans se Wasa Teaters berättarföreställning “Bär det som en krona”, där skådespelare Maria Udd delar med sig av sin personliga berättelse om att drabbas av depression och att ta sig tillbaka.
Kursen fokuserar på berättelser som källa till styrka och återväxt. Under helgen arbetar vi med gamla sagor och egna improviserade berättelser på ett lekfullt och aktivt sätt, för att känna hur något nytt spirar fram. Vi lyssnar på oss själva och varandra, men din berättelse är din egen och du delar bara det du vill. Kom som du är och njut av det talade ordet, möt dig själv med sagan som vägvisare. Kursen riktar sig till personer som redan bekantat sig med berättarkonsten.

Kursledare María Serrano har studerat storytelling huvudsakligen i Sydafrika, med framstående berättare som Sue Hollingsworth, Ashely Ramsden, Roi Gal-Or, Nancy Mellon m.fl. Hon är grundande medlem i ALBA SuomiFinland och aktiv medlem i Tellers Without Borders. Hon ordnar berättarevenemang nationellt och internationellt och uppträder och drar kurser på svenska, engelska och spanska. För närvarande arbetar hon med Spira.Liv ett projekt för självbiografiskt berättande i Svenskfinland.

Helgkursen hålls i Magasinet på Wasa Teaters innergård. I priset ingår deltagaravgift för kursen och biljetter till “Bär det som en krona”, samt kaffe och tilltugg under kurshelgen. Deltagarna ansvarar själva för logi och mat.

Endast 4 lediga platser. Passa på att boka din plats!
Normalpris: 120€
Pris för GLÖDs medlemmar: 90€

Länk till anmälningsformuläret: https://forms.gle/AujJZef1q3pkk5WA6

Det går bra att bli medlem i föreningen GLÖD i samband med anmälan till kursen. Medlemsavgiften är 20€/år och tillkommer på samma faktura som kursavgiften. Genom att vara medlem i föreningen GLÖD understöder du muntlig berättarkonst i Österbotten och får inbjudningar och rabatter till GLÖDs verksamhet. Läs mera om GLÖD här: www.berattarglod.com

Kursen arrangeras i ett samarbete mellan GLÖD – Österbottens berättarcentrum och Wasa Teater, med stöd av SFV och Svenska Kulturfonden.

Publicerad av GLÖD - Österbottens berättarcentrum

GLÖD - Österbottens berättarcentrum arbetar för muntligt berättande glokalt - med Österbotten som utgångspunkt, med norden som samarbetspart, med hela världen i sikte. Verksamhetsområden är muntligt berättande som konstform, pedagogisk metod, verktyg för socialt engagemang och verktyg för att förmedla kulturhistoria och livsberättelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: